Het Belang van Limburg: Wereldtop

Vandaag trekken meer dan 1 miljoen kinderen en jongeren weer naar school. En vandaag start de inzet van de volgende Vlaamse verkiezingen, zo wordt alsmaar duidelijker. N-VA doet er alles aan om die rond onderwijs te laten draaien. De Vlaams-nationalisten profileren zich al langer als de strenge, ouderwetse schoolmeesters. In elk interview laten ze het woord “zesjescultuur” vallen. Onze jongeren hebben blijkbaar genoeg aan net geen buis, ze zijn te snel content, zo haalt N-VA vaak aan. “We hebben de laagste prestatie-motivatie van heel Europa”, zegt Wouter Duyck (Universiteit Gent) die al even hard op die nagel klopt…

Liliana Casagrande

(verschenen in Het Belang van Limburg, 3 september 2018, https://www.hbvl.be/cnt/dmf20180902_03698357/wereldtop)

Comments are closed.

Post Navigation