Oudgrieks als recept tegen kansarmoede

Gentse onderzoekers willen klassieke taal al in lagere school aanbieden

Lessen Oudgrieks om kansarmoede tegen te gaan? Met dat recept komt de UGent op de proppen. Onderzoekster Evelien Bracke wil er zelfs al mee beginnen in de lagere school.

Voor een tragedie van Sophokles is het misschien nog iets te vroeg, maar het Griekse alfabet, woordjes en wat grammatica kunnen zeker wel. Dat meldt onderzoekster Evelien Bracke aan deze krant. Vanaf volgend semester start ze met het proefproject ‘Oude Grieken, Jonge helden’ om kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar op een speelse manier met de taal van de oude Grieken te laten kennismaken. “Tegen het einde van het project zullen sommige leerlingen al korte zinnetjes kunnen vormen. Maar ook zullen ze bijvoorbeeld kleine toneeltjes spelen over Griekse helden.”

Lees verder op https://www.demorgen.be/binnenland/oudgrieks-in-lagere-school-moet-kansarmoede-aanpakken-b91a0ac1/

Door YANNICK VERBERCKMOES(Verschenen in De Morgen, 7 december 2018)

Comments are closed.

Post Navigation