Niemand wil een geoloog die denkt dat de aarde plat is

Te vaak wijzen de neuzen van wetenschappers de­zelfde politieke kant op. ‘Maar de belangrijkste vorm van diversiteit is niet die van huidskleur, geslacht of geaardheid. Wel die van ideeën.’ Hoe vergroot je de mix?

Brussel In 2011 deed de New Yorkse psychologiehoogleraar ­Jonathan Haidt (Stern Business School) een experiment. In een volgepakt auditorium vroeg hij zo’n duizend deelnemers aan het jaarcongres voor sociaal psychologen wie van hen zichzelf links-liberaal zou noemen. Een zee van handen ging de lucht in. Gematigd of centrum? Een paar tientallen handen. Rechts-conservatief? Drie handen…

Hilde Van den Eynde , verschenen in De Standaard, 25 september 2019, lees op https://www.standaard.be/cnt/dmf20190924_04626308

Comments are closed.

Post Navigation