‘Dit wordt de coronageneratie. Meer jongeren zullen eindigen zonder diploma’

e coronacrisis heeft een pervers effect op kinderen: de kloof tussen kansarm en kansrijk zal groter worden. Terwijl de ene groep door thuiswerkmodules wordt gejaagd, is de andere bezig met overleven. ‘Als we niet ingrijpen, zitten we straks met een slagveld.’ Ine Renson, foto’s Jimmy Kets

Wanneer Femke Ringoot de voordeur ziet, weet ze al wat ze daarachter kan verwachten. Ze is brugfiguur in Lokeren, waar ze helpt de band aan te ­halen tussen scholen en kwetsbare leerlingen. Hier woont Liam* met zijn moeder en zijn kleine zus. Hij zit in het zesde middelbaar. De rugzak die Liam meedraagt, is zwaar. Zijn moeder staat er na een agressieve relatie alleen voor. Het huis is verwaarloosd. Sinds het begin van het schooljaar stapelt hij de ongewettigde afwezigheden op. Al sinds de kerstvakantie probeert Ringoot de jongen te helpen, door geregeld met hem te ­praten.

Lees op https://www.standaard.be/cnt/dmf20200402_04911155

Verschenen in De Standaard, 4 april 2020, PDF

Comments are closed.

Post Navigation