Wiskundeknobbel ontwikkel je in de kleuterklas

De ontwikkeling van ons wiskundig brein begint al in de kleuterklas, benadrukt de OESO in een nieuw rapport. Wie als kleuter niet naar school ging, loopt bijna 50% kans om als 15-jarige problemen te krijgen met wiskunde. Wie langer dan een jaar naar de kleuterklas ging, ziet dat risico dalen tot 17%.

“Een opmerkelijk verschil”, zegt Lut Dejaegher, docente aan de lerarenopleiding van de Arteveldehogeschool. Maar het verbaast haar niet. “Kinderen die de kans krijgen om spelenderwijs wiskundige vaardigheden op te pikken, zijn hun wiskundeknobbel al aan het aanscherpen zonder daarbij stil te staan. Daardoor hebben ze later meer zelfvertrouwen, waardoor ze beter presteren.”

 Verschenen in Het Laatste Nieuws, 16 september 2016 en op http://www.hildecrevits.be/nl/wiskundeknobbel-ontwikkel-je-kleuterklas

Comments are closed.

Post Navigation