Knack: Ivoren Toren

Ons onderwijs verkeert in een diepe existentiële crisis.’ In het interview met Wim Van den Broeck verderop in dit blad vallen harde woorden. De VUB-onderwijspsycholoog klaagt de groeiende invloed van de onderwijsvernieuwers aan, die vanuit hun ‘ivoren toren’ het onmogelijke vragen van leerkrachten. Die leerkrachten moeten vandaag zowel leerlingen kennis bijbrengen als inspelen op alle individuele behoeften. Dat is te veel voor één leraar, vindt hij, en daarom mag de aandacht voor het ‘welbevinden’ van de leerlingen wel een streepje minder…

Lees verder op https://www.knack.be/nieuws/belgie/sp-a-moet-toegeven-dat-haar-gelijkekansenbeleid-in-het-onderwijs-heeft-gefaald/article-opinion-1192823.html

(verschenen in Knack, 5 september 2018)

Comments are closed.

Post Navigation