Onze man brengt een ode aan de blocnote: “Het werd mijn greep op de wereld. Niets beter om de chaos van het leven te temmen dan lijstjes”

rie per maand. Dat maakt 36 per jaar. En dat al 38 jaar. Dus alles samen: 1.368. Duizenddriehonderdachtenzestig. Zoveel blocnotes schreef ik al vol. Nu we toch aan het cijferen zijn: één blocnote is 7,5 mm dik – ik berekende dat met een blocnote-blaadje, maar dat is voor straks – dus alles opeengestapeld kom ik aan 10,26 meter. Dat is dik vier meter hoger dan het wereldrecord polsstokspringen.

U zal me op mijn woord moeten geloven, want ik houd geen enkele blocnote bij. Blocnotes zijn wegwerpmateriaal. Momenteel schrijf ik deze Loftrompet op basis van de nota’s uit de blocnote, die ik een week geleden uit de redactiekast nam. Als hij over een paar dagen vol is, gaat hij hup de papierbak in. Zoals zijn 1.367 voorgangers. U mag er achteraan duiken. Zelfs al schreef ik er mijn diepste geheimen in, mijn onleesbaar handschrift behoedt me voor de verspreiding ervan.

Lees verder op https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200423_04933040

tekst Paul Demeyer

Verschenen in Het Nieuwsblad, 25 april 2020, PDF

Comments are closed.

Post Navigation