Wouter Duyck nieuwe vicevoorzitter NVAO

PERSBERICHT NVAO | donderdag 26 november 2020

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft prof. dr. Wouter Duyck voorgedragen als nieuwe vicevoorzitter van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) in Den Haag. Professor Duyck is cognitief psycholoog en was tot voor kort als professor Theoretische en Experimentele Psychologie verbonden aan de Universiteit Gent waar hij eveneens de opleiding Psychologie voorzat. Hij mengt zich, gewapend met cijfers en feiten, ook regelmatig als onderwijsexpert in het publieke debat.

De NVAO kijkt toe op de kwaliteit van het hoger onderwijs in Vlaanderen en Nederland. Op basis van haar oordelen worden opleidingen in het hoger onderwijs erkend en krijgen studenten een waardig diploma. Wouter Duyck zal als vicevoorzitter zijn Nederlandse collega’s vervoegen in het Dagelijks Bestuur, verantwoordelijk voor de besluitvorming ten aanzien van de beoordelingsprocedures van de accreditatieorganisatie. Hij wordt aangesteld voor een termijn van 4 jaar. De functie was opnieuw vacant door het vertrek van voormalig vicevoorzitter Dirk Broos naar een nieuwe uitdaging in de zorgsector.

Wouter Duyck, nieuwe vicevoorzitter NVAO

“We kijken uit naar de samenwerking met Wouter Duyck. Na het vertrek van Dirk Broos kan onze bestuursploeg nu met de komst van een nieuwe Vlaamse bestuurder weer voluit aan de slag.”
Anne Flierman, voorzitter NVAO

Door onder meer zijn onderzoek naar studieoriëntering (hoger onderwijs), taalontwikkeling, meertaligheid en onderwijs is Wouter Duyck de afgelopen jaren actief betrokken bij belangrijke onderwijsontwikkelingen in Vlaanderen. Recent nog werd hij gevraagd om in de Commissie Beter Onderwijs samen met andere experten oplossingen te zoeken voor het dalende onderwijsniveau in het Vlaamse leerplichtonderwijs. 
 
Met zijn komst verwelkomt de NVAO opnieuw heel wat kennis en ervaring in het Dagelijks Bestuur. De komende jaren liggen dan ook, naast de verdere ontwikkeling van de NVAO, belangrijke dossiers voor in Vlaanderen zoals de herbeoordeling van de opleidingen Verpleegkunde, de nieuwe ronde instellingsreviews en de verdere opvolging van de nieuwe graduaats- en educatieve opleidingen.

“Er komen boeiende dossiers op het Vlaamse hoger onderwijs af waarbij zijn kennis en ervaring een meerwaarde zullen zijn. Tegelijk wil ik onze voormalige vicevoorzitter Dirk Broos oprecht bedanken. Tijdens een bijzonder jaar heeft hij ons als een ervaren gids doorheen heel wat uitdagingen geleid. We wensen hem alle geluk toe in zijn nieuwe functie.”
Axel Aerden, directeur Vlaanderen NVAO

Comments are closed.

Post Navigation