Interne Keuken: Cogito ergo me fallit

akahneman

Ik denk dus ik vergis mij. Dat is wat Descartes had moeten zeggen.

Wij denken en we denken dat we daar goed in zijn, maar wij vergissen ons. In Ons Feilbare Denken toont de Amerikaans-Israelische psycholoog Daniel Kahneman hoe onze hersenen constant inschattingsfouten maken.

Meestal beseffen we geeneens dat we denkfouten maken en zelfs als we er op gewezen worden zijn we vaak niet in staat om ze te vermijden.

“Het belangrijkste boek in de psychologie van de voorbije 10 jaar, denk ik. De enige psycholoog ook die ooit een Nobelprijs heeft gewonnen.” Zo stond in een mail van Wouter Duyck, professor Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Gent. Die twee zinnen volstonden voor ons.

Hij mag het komen uitleggen.

Beluister het fragment over Kahneman hieronder:

      hier

      Interne%20Keuken%20Kahneman

 

Leave a Reply

Post Navigation