‘Mijn psycholoog is niet slim genoeg’

Een psychiater is geen psycholoog, een psycholoog niet per definitie een psychotherapeut en een psychotherapeut niet altijd psycholoog. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block wil de beroepsvoorwaarden strenger maken, want nu is de kwaliteit vaak bedroevend. En psychische hulp zoeken is voor velen gokken.

Het is half november en ik heb een tiental weken van relatieve neerslachtigheid en lusteloosheid achter me. Opstaan is moeilijk. Glimlachen ook, merkt mijn lief.

Boeken helpen, denk ik. ‘Wat men ­omschrijft als midlifecrisis, bestaat uit het verschrikkelijke inzicht, waardoor men omtrent zijn 35ste jaar wordt overvallen: dat het nog komende tweede deel van zijn leven zich zal afspelen in de spiegeling van het eerste.’

Verschenen in De Standaard, 5 oktober 2015, http://www.standaard.be/cnt/dmf20160114_02067747

Comments are closed.

Post Navigation