Factchecker studierendement (Knack)

Duizenden jongeren met hun kersverse diploma secundair onderwijs op zak, staan voor een keuze die hun leven in een plooi kan leggen. ‘Op een leeftijd waarop ze het minst van al zichzelf zijn, in een periode van opspelende hormonen en experimenteergedrag’ , zei Danielle Krekels onlangs in De Standaard. ‘Het gevolg? Bijna zes op de tien studenten slagen niet in hun eerste jaar, als gevolg van een foute studiekeuze’, aldus de directrice van CoreTalents, een centrum voor loopbaanbegeleiding. ‘Dat kost zo veel geld, pijn en verlies aan zelfvertrouwen.’

Verschenen in Knack, 9 augustus 2017, https://www.knack.be/nieuws/belgie/factchecker-bijna-zes-op-de-tien-studenten-slagen-niet-in-hun-eerste-jaar-hoger-onderwijs/article-longread-886011.html

Comments are closed.

Post Navigation