Soms ligt een trauma goed onder de mat

Pas bij een therapeut kwam Griet Op de Beeck erachter dat ze werd misbruikt door haar vader. Vegen we onze pijnlijke herinneringen te vaak onder de mat, zoals de schrijfster zegt? Praten we nog altijd te weinig? ‘Als je normaal functioneert, heeft het geen zin om te gaan spitten.’

“We zijn geneigd om pijnlijke herinneringen onder de mat te vegen: dat is een sluipend gif.” Dat zei schrijfster Griet Op de Beeck in een interview in Humo deze week, waarin ze – net zoals bij de Nederlandse talkshow De wereld draait door – vertelt dat haar vader haar misbruikt heeft in haar kindertijd. Het is niet de eerste keer dat Op de Beeck het over die mat heeft. In een ander, eerder interview zei ze bijvoorbeeld dit: “We hebben de neiging alles voortdurend onder de mat te vegen. Maar juist door eens diep in de drek te duiken, krijgt je miserie perspectief. Door je vragen te stellen over wie je bent en waarom je zo bent geworden, kun je ingrijpen.”

Comments are closed.

Post Navigation