‘Onze leerlingen hébben geen stress. Nergens is er zo weinig ambitie als hier’

Het gelijkheidsstreven in het onderwijs is te ver door­geschoten, vindt cognitief psycholoog Wouter Duyck. Een zesjescultuur, noemt hij het. ‘Te veel Vlaamse scholen leveren diploma’s af die de eindtermen niet waard zijn.’

Brussel In februari kraakte hij elke dag een fles goede wijn. Terwijl het halve land door Tournée Minérale alcohol in de ban sloeg, provoceerde hij op sociale media met bourgognes en barolo’s. Wouter Duyck, professor cognitieve psychologie aan de UGent, houdt niet van betutteling. Zoon van een selfmade man – zijn vader werkte zich op van arbeider tot ziekenhuisdirecteur – was hij de eerste in de familie die ging studeren. Het bepaalt in niet geringe mate zijn visie op onderwijs.

Verschenen in De Standaard, 16 december 2017, https://www.standaard.be/cnt/dmf20171215_03246285

Comments are closed.

Post Navigation