Er is een gebrek aan ambitie in het onderwijs. Met een beetje goed zijn we al content

“We moeten weer durven te excelleren”, zegt minister-president Geert Bourgeois (N-VA) over het onderwijs. Eerder trok VUB-professor Jonathan Holslag aan de alarmbel over studenten die “met beperkte vaardigheden” aan de start komen van de universiteit. Gaat het bergaf met ons onderwijsniveau? Wouter Duyck, professor psychologie en vaste stem in het onderwijsdebat, vindt van wel. “We gaan naar een onderwijs waarin ‘net voldoende’ de norm wordt. Mijn zoon had altijd acht op tien en kwam plots met enkel zessen thuis. Toch stond erZeer goed gewerkt op zijn rapport. Als we alleen met bloemetjes gooien, blijft ons hoger onderwijs nooit op topniveau.”

(verschenen in Het Nieuwsblad, 23 juni 2018, https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180619_03570078)

Comments are closed.

Post Navigation