DS Avond: ‘Misschien is niet instapleeftijd het probleem, maar het onderwijs zelf’

Na N-VA en Open VLD, pleit nu ook SP.A voor een verlaging van de leerplichtige leeftijd. Ze doen dat al ruim vijftig jaar, zonder succes.

Het aantal pleidooien om de leeftijd waarop kinderen les moeten beginnen te volgen te verlagen, is al lang niet meer op één hand te tellen. De SP.A maakte vandaag bekend dat ze een wetsvoorstel zullen indienen voor een leerplicht vanaf drie jaar. Nu ligt die op zes jaar. ‘Hoe vroeger je begint met onderwijs, hoe beter de resultaten op latere leeftijd zijn. Dat toont studie na studie aan’, zegt Kamerlid Meryame Kitir. Ook Open VLD en N-VA lieten zich al positief uit over de verlaging van de leeftijdsgrens, al leggen zij de ondergrens op vijf jaar. Zelfs aan Franstalige kant is er eensgezindheid tussen de PS, CDH en MR. :Voor weinig voorstellen bestaat zo’n Kamerbrede politieke steun.

(verschenen in De Standaard Avond, 4 september 2018, http://www.standaard.be/cnt/dmf20180904_03701575)

Comments are closed.

Post Navigation