Leidt een brede eerste graad tot beter onderwijs?

Een nieuwe Itinera-studie maakte gisteren brandhout van de brede eerste graad zoals voorgesteld in de hervormingsplannen van minister Pascal Smet (sp.a). Leidt een uitgestelde studie- keuze tot beter onderwijs?

Waar gaat het over? In een zogenaamde brede eerste graad wordt de studiekeuze uitgesteld tot 14 jaar. Elke leerling volgt in de eerste twee jaar van het secundair onderwijs een algemeen vormend programma, weliswaar met individuele keuzemogelijkheden. De definitieve keuze voor een bepaalde studierichting volgt vanaf het derde jaar. De traditionele opdeling in de eerste graad van het secundair onderwijs tussen ASO, KSO, TSO en BSO zou daardoor verdwijnen. ..

 

Verschenen in De Tijd, 4 september 2012, https://www.tijd.be/nieuws/archief/leidt-een-brede-eerste-graad-tot-beter-onderwijs/9236929.html

Leave a Reply

Post Navigation