‘Ouders moeten niet naast hun kind aan de pc zitten’

Vanaf maandag gaat een nieuwe fase in voor de 1,2 miljoen Vlaamse scholieren en voor veel ouders. Dan snijden de scholen voor het eerst sinds de lockdown online nieuwe leerstof aan. ‘Deze crisis is een realitycheck voor wie ervoor pleit het onderwijs volledig te digitaliseren’, zegt cognitief psycholoog en hoogleraar aan de UGent Wouter Duyck.

Wanneer de scholen weer opengaan is nog steeds koffiedik kijken. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) hoopt volgende week een datum te prikken in overleg met de andere regio’s.

Vanaf maandag moeten scholen voor het eerst sinds de lockdown ook nieuwe leerstof aanbieden, die nadien in de klas zal worden herhaald (pre-teaching in het jargon). ‘Ik hoop dat de scholen weer kunnen opengaan op 4 mei. Dan kunnen we nog zinvol onderwijs hebben en examens organiseren’, zegt Wouter Duyck.

Lees op https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/vlaanderen/ouders-moeten-niet-naast-hun-kind-aan-de-pc-zitten/10221559

Nora Sleiderinck

Verschenen in De Tijd, 18 april 2020, PDF

Comments are closed.

Post Navigation