De Afspraak – 25 maart 2021

Professor cognitieve psychologie Wouter Duyck had de scholen liever niet zien sluiten, zeker nu de grote winkels wel mogen open blijven. Een foute prioriteit vindt hij. Zorgen maakt hij zich over het effect op de leerachterstand, ook al gaat het, voorlopig dan toch, maar over één week extra vakantie.

De beslissingen van het Overlegcomité zinderden ook na bij de studenten. Onder andere in Gent werd het onrustig toen studenten glas naar de politie gooiden. Na amper twee weken contactonderwijs moeten de studenten opnieuw online les volgen. Hoe gaat het met de studenten hoger onderwijs? En luisteren we voldoende naar hen? We vragen het aan Caroline Pauwels, rector van de VUB.

In de documentaire Privacy & ik onderzoekt VRT-journalist Tim Verheyden in welke mate onze privacy vandaag onder druk staat. Een heel actueel thema: niet alleen voor onze veiligheid maar nu ook voor onze gezondheid worden we vandaag gevolgd, gefilmd en zelfs gemeten. Maar wie volgt ons? Wat gebeurt er met die data? En heb ik zelf nog controle over mijn privacy?

https://www.dropbox.com/s/vu0kbjmoyldksoj/De%20Afspraak%2025%20maart%20ingekort.mp4?dl=0

Comments are closed.

Post Navigation