De Afspraak – 19 april 2021

Kinderartsen willen alle kinderen zo snel mogelijk op school

‘Laat álle kinderen zo snel mogelijk voltijds terug naar school gaan’: daarvoor pleiten 50 pediaters vandaag in een felle open brief. Want ook al zitten de lagereschoolkinderen en de eerste- en tweedejaars van het secundair sinds vandaag terug op de schoolbanken, in de hogere graden blijft halftijds afstandsonderwijs de regel. Van Wouter Duyck, onderwijsexpert aan de UGent, willen we weten in welke mate dit voor leervertraging zorgt. Dirk Van Damme, onderwijsexpert van de Oeso, pleit alvast voor een kortere zomervakantie om de leervertraging weg te werken.

Aan de universiteit van het Engelse Hull moeten professoren spellingsfouten niet meer aanrekenen. De bedoeling is om zo meer gelijke kansen te geven aan studenten, ongeacht hun achtergrond. Kristien Hemmerechts is schrijfster en universiteitsprofessor, en ook zij vindt het niet nodig om voor spellingsfouten punten af te trekken. Bovendien vraagt ze zich af of de dt-regels niet nodeloos ingewikkeld zijn, en of die regels niet gewoon op de schop kunnen.

Vanaf morgen zendt Canvas de driedelige documentaire ‘Charlatan’ uit. In ‘Charlatan’ vertelt Arno Hintjes zijn levensverhaal, met de hulp van een paar ‘compagnons de route’. Eén van die compagnons, Arno’s voormalige buurman en vriend Dominique Deruddere, deed de regie van deze documentaire.

https://www.dropbox.com/s/ahj3f8k9r40f8bt/De%20Afspraak%2019%20april.mov?dl=0

De Afspraak 19 april

Comments are closed.

Post Navigation