Factchecker: “Wie opkijkt na een bliepje op zijn smartphone en die nieuwe melding wil checken, heeft 20 tot 30 minuten nodig om weer in dat opperste niveau van concentratie te raken”

(Mediasocioloog Ben Caudron in Het Laatste Nieuws, over mediagebruik tijdens het studeren.)

Serieuze lappen leerstof verwerken, vereist een bijzondere concentratie’,
zo lazen we in Het Laatste Nieuws op 30 mei. In een stuk over deugd en kwaad van sociale media tijdens de blokperiode en hoe daarmee om te gaan, zei mediasocioloog Ben Caudron verder: ‘Uit onderzoek blijkt dat wie opkijkt na een bliepje op zijn smartphone en die nieuwe melding wil checken, 20 tot 30 minuten nodig heeft om weer in dat opperste niveau van concentratie te raken. Immens tijdverlies!’ Caudron is onder meer columnist en auteur van het boek Niet leuk? Mijmeringen over nieuwe media, mensen en macht.

(verschenen in Knack, 10 juni 2015)

Comments are closed.

Post Navigation