Interne Keuken (radio 1) – Gegingegeugengie

Waarover ging het nu ook alweer in Interne Keuken? We zijn het vergeten. Ah nee, juist, ja: het geheugen, dat was het. En er was een probleem.

Wouter Duyck kwam daarover vertellen. Wouter Duyck is hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de UGent. Tot daar geen probleem. Maar Wouter Duyck is ook West-Vlaming. En een West-Vlaming laten vertellen over het ‘heheuhen’, dat is … hoe zullen we het zeggen?2016-03-19 12.34.52

Kijk, hij dacht dat we het speciaal gedaan hebben om hem te pesten, maar dat is – echt waar – niet het geval. En als het wel zo is, dan zijn we het vergeten.

De reden waarom we hem hadden gebeld was omdat uit recent onderzoek is gebleken dat je mensen herinneringen kan aanpraten. Je kan hen zelfs misdaden laten bekennen die ze nooit hebben begaan. En nog geen klein beetje ook. Het lukt bijna altijd, bij iedereen. Daar waren wij niet goed van, toen we dat hoorden.

Als je als rechter nu ook al geen getuigenissen of bekentenissen meer kan vertrouwen, wat dan wel? Wij voelden meteen een hoop vragen opkomen en dus hebben we iemand gebeld die daar alles over weet. Allez, dinges.. je weet wel.. ik zou het duizend keer zeggen..

Beluister het fragment hieronder

      internekeukengeheugen

Comments are closed.

Post Navigation