Gepensioneerd? Blijf bij de les

Maurice Grainger ziet dat veel leraren tegen hun grenzen botsen. Iedereen die over relevante ervaring beschikt, kan hun takenpakket verlichten door mentor te worden van leerlingen.

Sinds ik met pensioen ben, geef ik bijles aan sociaal kwetsbare leerlingen via Auxilia vzw, een vrijwilligersorganisatie. Malik is een van hen. Hij zit nu in het zesde jaar aso in een school in Antwerpen met veel leerlingen die thuis geen Nederlands spreken. In het begin heb ik hem vooral geholpen met wiskunde, maar ondertussen zijn z’n prestaties verbeterd en ben ik ook zijn mentor geworden. Behalve bijlessen heb ik hem advies gegeven over zijn studiemethode en heb ik hem gemotiveerd om harder te studeren met het oog op hoger onderwijs.

 

Verschenen in De Standaard, 18 januari 2018, https://www.standaard.be/cnt/dmf20180117_03305683

Comments are closed.

Post Navigation