Gelukkig zijn of goed presteren? Er zijn goede punten voor beide

Onderwijsexperts over kritiek van Geert Bourgeois (N-VA) op scholen

Moeten onze scholen, zoals Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) suggereerde, meer inzetten op uitblinkende leerlingen en minder op hun welbevinden? De Morgen ging polsen bij onderwijsexperts.

Geert Bourgeois is ongerust over de kwaliteit van ons onderwijs, zo maakte hij afgelopen weekend duidelijk. Hij wees daarvoor naar studies van de OESO en PISA-rankings die illustreren hoe we onze Vlaamse voorsprong verliezen. Willen we erger voorkomen, dan moet ons onderwijs volgens hem meer inzetten op “durven excelleren, durven inspanningen vragen”. De slinger is volgens de N-VA’er nu “te veel doorgeslagen naar welbevinden”.

(verschenen in De Morge, 19 juni 2018, https://www.demorgen.be/binnenland/gelukkig-zijn-of-goed-presteren-er-zijn-goede-punten-voor-beide-b8cb610c/)

Comments are closed.

Post Navigation