Een taal kan gewoon heel mooi zijn, ook al is ze dood

Het is een oud verhaal, het verhaal van Daedalus en Icarus. Vader en zoon proberen van het Griekse eiland Kreta te ontsnappen. Met zelfgebouwde vleugels willen ze de Egeïsche zee oversteken en naar Athene vliegen. Hoe de dichter Ovidius het verhaal zo’n tweeduizend jaar geleden heeft opgeschreven, blijft verwonderen, vertelt de 16-jarige Lola Ruyters. ‘In de poëzie van Ovidius over Daedalus en Icarus zitten bijvoorbeeld heel sterke klanken die refereren aan het neerstorten van Icarus. Aan de tekst klopt gewoon alles. Je moet daar maar opkomen als schrijver! Zoiets ontdekken bij het analyseren van een tekst, daar kan ik echt gelukkig van worden.’

Verschenen in De Standaard, 2 mei 2018, https://www.standaard.be/cnt/dmf20180501_03492485

Comments are closed.

Post Navigation